EXPO SHORTFEST 2015


Ediția 2015 a Expo ShortFest are ca element central mediul urban.

Expoziția ”ANTI BLOC” a Robertei Curcă pune accent pe felul în care se schimbă modelele de relaționare ale omului cu spațiul înconjurător. Lucrarea centrală aduce în discuție excesul arhitecturii fără valoare culturală, artistică sau vizuală din spațiul românesc, precum și atitudinea neglijentă a oamenilor față de spațiul public.

Expoziția fotografică ”Multilateral” este semnată de Andrei Mateescu, absolvent al Universității Naționale de Arte București. Fiind un nativ al notoriilor blocuri gri ale Bucureștiului, nu a durat mult până ce sincretismele și delicatele raporturi din peisajul urban românesc i-au atras atenția.

Bucureștiul de azi este rezultatul atât a peste 30 de ani de dezvoltare urbanistică sub regimul comunist, cât și a intervenților făcute în anii ’90 și 2000. Proiectul ”Multilateral”analizează cu ajutorul artei fotografice procesele de transformare prin care au trecut clădirile capitalei și încearcă să creeze o viziune de ansamblu despre spațiul contemporan. Se concentrează și pe surprinderea unor relații delicate, atât între spațiul public și cel privat, precum între individualitate și comunități organizate.


EXPOZITIA

ARTISTI